Hladnjaci

 • Q: Što je Total No Frost hladnjak ili zamrzivač?

  A:

  Total No Frost uklanja led iz hladnjaka i zamrzivača puhanjem hladnog zraka oko njih kako bi smanjio vlažnost. Pakiranja hrane se "ne lijepe", etikete na hrani ostaju jasno vidljive, a prostor za pohranjivanje se ne gubi uslijed gomilanja leda. Odmrzavanje nije nikad ili gotovo nikad potrebno.

 • Q: Mogu li staviti podpultni hladnjak ispod radne površine u mojoj kuhinji?

  A:

  Da, ali provjerite imate li dovoljno mjesta za ventilaciju.

 • Q: Postoje različite razine potrošnje energije. Što je najbolji izbor?

  A:

  A i A+ su najniža potrošnja energije te najbolje za okoliš i Vaš novčanik.

 • Q: Kako se riješti neugodnih mirisa u hladnjaku?

  A:

  Očistite unutrašnjost blagim deterdžentom za čišćenje.

 • Q: Koliko slobodnog prostora treba ostaviti oko hladnjaka?

  A:

  Za samostojeće hladnjake trebali biste ostaviti 5 cm na vrhu i 10 cm iza uređaja. To će omogućiti slobodno otpuštanje topline i smanjiti potrošnju energije. Za ugradbene uređaje prostor koji je potreban naveden u je u specifikacijama.

 • Q: Koji je najbolji način za čišćenje hladnjaka?

  A:

  Očistite i odjeljak hladnjaka i odjeljak zamrzivača otprilike jednom mjesečno kako biste spriječili taloženje mirisa. Eventualno prolivenu tekućinu odmah obrišite. Ugasite hladnjak ili ga isključite iz struje. Uklonite sve unutarnje dijelove, poput polica, crispersa itd. Temeljito ga ručno operite, isperite te osušite dijelove koji se mogu izvaditi i unutrašnje površine, rabeći čistu spužvu ili meku krpu i blagi deterdžent u toploj vodi. Nemojte upotrijebiti abrazivna ili gruba sredstva za čišćenje poput sprejeva za prozore, sredstva za čišćenje, zapaljivih tekućina, voskova za čišćenje, koncentriranih deterdženata, izbjeljivača ili sredstava za čišćenje koja sadrže proizvode od nafte na plastičnim dijelovima unutrašnjosti te ulošcima na vratima ili brtvama. Nemojte rabiti papirnate ručnike, jastučiće za čišćenje i druga gruba sredstva za čišćenje. Ona mogu ogrebati ili oštetiti materijale. Kako biste uklonili mirise, unutarnje zidove možete oprati mješavinom tople vode i soda-bikarbone (2 velike žlice na 1 qt (26 g na 95 L) vode). Vanjske dijelove od nehrđajućeg čelika i obojenih metala operite čistom spužvom ili mekom krpom i blagim deterdžentom u toploj vodi. Nemojte rabiti abrazivna i gruba sredstva za čišćenje. Temeljito osušite mekom krpom. Za dodatnu zaštitu protiv oštećenja vanjskih metalnih obojenih dijelova, nanesite vosak za uređaje čistom, mekom krpom. Plastične dijelove nemojte premazivati voskom.

 • Q: Koja bi trebala biti temperatura u hladnjaku i zamrzivaču?

  A:

  Preferira se temperatura od 3°C do 4°C, s gornjim i donjim granicama od 0°C do 7°C. Na 7°C hrana će se brže kvariti.

 • Q: Na dnu hladnjaka koji se sâm odmrzava stoji voda

  A:

  Začepljena je odvodna cijev u odvodnom utoru sa stražnje strane hladnjaka. Voda od odmrzavanja ulazi u ormarić.

 • Q: Temperatura unutar uređaja je preniska/previsoka.

  A:

  Optimalne normalne temperature u uređaju trebale bi biti ovakve: hladnjak +3,5°C, Rashlađivač 0°C, zamrzivač*** -18°C, zamrzivač* -6°C, zamrzivač** -12°C, zamrzivač**** -24°C. (Navedene su vrijednosti uz uporabu prekidača za brzo zamrzavanje. To nije uobičajena radna temperatura.)