Side by Side

 • Q: Kako sačuvati hranu za vrijeme prekida struje?

  A:

  Nestane li struje u kući, duljina vremena tijekom kojeg će zamrzivač ostati hladan varira. Pun zamrzivač ostaje dulje hladan od zamrzivača koji je djelomično pun, a zamrzivač s mesom ostat će dulje hladniji od zamrzivača s već skuhanim obrocima. Kako biste sačuvali nisku temperaturu što dulje, držite vrata zatvorena. Ako zamrzivač nije pun, novinama omotajte proizvod kako biste ga izolirali, ali sjetite se ukloniti ga kad se struja vrati. Kada se struja vrati, savjetujemo Vam da očistite unutrašnjost hladnjaka i zamrzivača.

 • Q: Što je Total No Frost hladnjak ili zamrzivač?

  A:

  Total No Frost uklanja led iz hladnjaka i zamrzivača puhanjem hladnog zraka oko njih kako bi smanjio vlažnost. Pakiranja hrane se "ne lijepe", etikete na hrani ostaju jasno vidljive, a prostor za pohranjivanje ne gubi se uslijed gomilanja leda. Odmrzavanje nije nikad ili gotovo nikad potrebno.

 • Q: Postoje različite razine potrošnje energije. Što je najbolji izbor?

  A:

  A i A+ su najniže potrošnje energije; bolje su za okoliš i Vaš novčanik.

 • Q: Kako se riješti neugodnih mirisa u hladnjaku?

  A:

  Očistite unutrašnjost blagim deterdžentom za čišćenje.

 • Q: Koji je najbolji način za čišćenje hladnjaka?

  A:

  Očistite i odjeljak hladnjaka i odjeljak zamrzivača otprilike jednom mjesečno kako biste spriječili taloženje mirisa. Eventualno prolivenu tekućinu odmah obrišite. Ugasite hladnjak ili ga isključite iz struje. Uklonite sve unutarnje dijelove, poput polica, crispersa itd. Temeljito ga ručno operite, isperite te osušite dijelove koji se mogu izvaditi i unutrašnje površine, rabeći čistu spužvu ili meku krpu i blagi deterdžent u toploj vodi. Nemojte upotrijebiti abrazivna ili gruba sredstva za čišćenje poput sprejeva za prozore, sredstva za čišćenje, zapaljivih tekućina, voskova za čišćenje, koncentriranih deterdženata, izbjeljivača ili sredstava za čišćenje koja sadrže proizvode od nafte na plastičnim dijelovima unutrašnjosti te ulošcima na vratima ili brtvama. Nemojte rabiti papirnate ručnike, jastučiće za čišćenje i druga gruba sredstva za čišćenje. Ona mogu ogrebati ili oštetiti materijale. Kako biste uklonili mirise, unutarnje zidove možete oprati mješavinom tople vode i soda-bikarbone (2 velike žlice na 1 qt (26 g na 95 L) vode). Vanjske dijelove od nehrđajućeg čelika i obojenih metala operite čistom spužvom ili mekom krpom i blagim deterdžentom u toploj vodi. Nemojte rabiti abrazivna i gruba sredstva za čišćenje. Temeljito osušite mekom krpom. Za dodatnu zaštitu protiv oštećenja vanjskih metalnih obojenih dijelova, nanesite vosak za uređaje čistom, mekom krpom. Nemojte voskom premazivati plastične dijelove.

 • Q: Koja bi trebala biti temperatura u hladnjaku i zamrzivaču?

  A:

  Preferira se prosječna temperatura od 3°C do 4°C, s gornjim i donjim granicama od 0°C do 7°C. Na 7°C hrana će se brže kvariti.

 • Q: Kako se mijenja filter za vodu?

  A:

  Filter za vodu pričvršćen je na rešetku ispod vrata. Uklanja se okretanjem u smjeru suprotnom od kazaljke na satu za jednu četvrtinu i potom povlačenjem prema naprijed. Ručica filtra premješta se na novi filter, a uklanja se klizanjem, i ponovno stavlja na drugi filter umetanjem, s ručicom u okomitoj poziciji i rotiranjem u smjeru kazaljke na satu dok ne stane.  Filter se mora u potpunosti zarotirati kako bi se otvorio unutarnji ventil, dopuštajući protok vode. Filtri koji nisu Whirlpoolovi možda neće otvoriti unutarnji ventil i ne bi se trebali koristiti. Možda ćete morati pritisnuti tipku OK na 10 sekundi kako biste promijenili "treperavi" F1 na stalni F99.

 • Q: Voda za piće iz spremnika ima okus po kemikaliji.

  A:

  Voda za piće trebala bi se redovito upotrebljavati kako bi se spriječilo da dugo stoji.

 • Q: Crveno svjetlo filtra na dispenzeru je upaljeno (ON). Na koji način bi svjetlo trebalo raditi?

  A:

  Životni vijek filtra za vodu je šest mjeseci. Indikator se mijenja od zelenog u narančasto, na 90 posto svoga životnog vijeka. Kad se filter mijenja, mora se pritisnuti tipka reset na dulje od 3 sekunde; tada će postati zelena. Na ranijim modelima, narančasto svjetlo bilo je prilično crvenkasto i lako ga se moglo zamijeniti za crveno. Isto tako, tipka reset ne bi resetirala indikator na zeleno kad je svjetlo bilo narančasto, vać samo kad je bilo crveno. Resetirat će se nakon 3 tjedna.

 • Q: Koliko brzo uređaj stvara led?

  A:

  Proizvođač leda neće proizvoditi led sve dok se temperatura u zamrzivaču ne spusti na -12°C. Bit će potreban jedan dan da se napuni kanta s ledom.