Zamrzivači

 • Q: Kako sačuvati hranu za vrijeme prekida struje?

  A:

  Nestane li struje u kući, duljina vremena tijekom kojeg će zamrzivač ostati hladan varira. Pun zamrzivač ostaje dulje hladan od zamrzivača koji je djelomično pun, a zamrzivač s mesom ostat će dulje hladniji od zamrzivača s već skuhanim obrocima. Kako biste sačuvali hladnu temperaturu što dulje, držite vrata zatvorena. Ako zamrzivač nije pun, novinama omotajte proizvod kako biste ga izolirali, ali sjetite se ukloniti ga kad se struja vrati. Kada se struja vrati, savjetujemo Vam da očistite unutrašnjost hladnjaka i zamrzivača.

 • Q: Što je Total No Frost hladnjak ili zamrzivač?

  A:

  Total No Frost uklanja led iz hladnjaka i zamrzivača puhanjem hladnog zraka oko njih kako bi smanjio vlažnost. Pakiranja hrane se "ne lijepe", etikete na hrani ostaju jasno vidljive, a prostor za pohranjivanje se ne gubi uslijed gomilanja leda. Odmrzavanje nije nikad ili gotovo nikad potrebno.

 • Q: Zamrzivač se mora odmrzavati češće nego što piše u priručniku. Zašto?

  A:

  Brtva na vratima je možda istrošena. Pri zatvaranju vrata s umetnutim komadom papira između brtve i zamrzivača, taj papir ne biste trebali moći lako ukloniti.

 • Q: Postoje različite razine potrošnje energije. Što je najbolji izbor?

  A:

  A i A+ su najniža potrošnja energije, a ujedno i bolji za okoliš i za Vaš novčanik.

 • Q: Koji je najbolji način za čišćenje hladnjaka?

  A:

  Očistite i odjeljak hladnjaka i odjeljak zamrzivača otprilike jednom mjesečno kako biste spriječili taloženje mirisa. Eventualno prolivenu tekućinu odmah obrišite. Ugasite hladnjak ili ga isključite iz struje. Uklonite sve unutarnje dijelove, poput polica, crispersa itd. Temeljito ga ručno operite, isperite te osušite dijelove koji se mogu izvaditi i unutrašnje površine, rabeći čistu spužvu ili mekanu krpu i blagi deterdžent u toploj vodi. Nemojte upotrijebiti abrazivna ili gruba sredstva za čišćenje poput sprejeva za prozore, sredstva za čišćenje, zapaljive tekućine, voskova za čišćenje, koncentriranih deterdženata, izbjeljivača ili sredstava za čišćenje koja sadrže proizvode od nafte na plastičnim dijelovima unutrašnjosti te ulošcima na vratima ili brtvama. Nemojte rabiti papirnate ručnike, jastučiće za čišćenje i druga gruba sredstva za čišćenje. Ona mogu ogrebati ili oštetiti materijale. Kako biste uklonili mirise, unutarnje zidove možete oprati mješavinom tople vode i soda bikarbonom (2 velike žlice na 1 qt (26 g na 95 L) vode). Vanjske dijelove od nehrđajućeg čelika i obojenih metala operite čistom spužvom ili mekom krpom i blagim deterdžentom u toploj vodi. Nemojte rabiti abrazivna i gruba sredstva za čišćenje. Temeljito osušite mekom krpom. Za dodatnu zaštitu protiv oštećenja vanjskih metalnih obojenih dijelova, nanesite vosak za uređaje čistom, mekanom krpom. Nemojte voskom premazivati plastične dijelove.

 • Q: Koja bi trebala biti temperatura unutar mog hladnjaka i zamrzivača?

  A:

  Preferira se temperatura od 3°C do 4°C, s gornjim i donjim granicama od 0°C do 7°C. Na 7°C hrana će se brže kvariti.

 • Q: Hoće li zamrzivač raditi na odgovarajući način ako je u garaži vrlo hladno ili vruće?

  A:

  Morate podesiti odgovarajuću temperaturu. Ona ne bi smjela pasti ispod 40°F ili biti veća od 100°F za pravilan rad. Ako je temperatura niža od 40°F, termostat možda neće dopustiti uključivanje uređaja na temperaturi nižoj od uobičajene. Ako je temperatura ambijenta viša (iznad 100°F), proizvod će više raditi, ali će biti manje učinkovit.

 • Q: Što znače svjetla na zamrzivaču?

  A:

  ZELENO svjetlo znači da je uređaj spojen na struju. SVJETLO BOJE JANTARA znači da je uključena opcija brzog zamrzavanja. Svjetlo je kombinirano s prekidačem. Kad je upaljeno CRVENO svjetlo, to je upozorenje o previsokoj temperaturi.

 • Q: Zašto se hrana u zamrzivaču prejako zamrzava?

  A:

  Ako se u kratkom vremenu stvaraju velike količine leda, potrebno je napraviti nekoliko provjera. Pogledajte je li upaljen prekidač za brzo zamrzavanje. Termostat ne bi trebao biti podešen na maksimum. Pobrinite se da sadržaj zamrzivača ne ometa potpuno zatvaranje vrata/poklopca. Provjerite je li brtva na vratima u dobrom stanju i prianja li dobro na svim površinama.