Mikrovalne pećnice

 • Q: Kako ukloniti neugodan miris ribe u mikrovalnoj pećnici?

  A:

  Zagrijte šalicu vode s nekoliko kapi limuna na jednu minutu i mirisi će nestati.

 • Q: Zašto se ne mogu stavljati metalni predmeti u mikrovalnu pećnicu?

  A:

  Radijacija mikrovalne pećnice reflektira se u metalu. Ako je previše radijacije usmjereno u jednu točku, to će rezultirati iskrama i vjerojatno oštetiti mikrovalnu pećnicu.

 • Q: Koje se vrste posuđa za kuhanje smiju upotrijebiti u mikrovalnoj pećnici?

  A:

  Od aluminijskih folija ili metalnih posuda, upotrebljavajte samo one koje je proizvođač odobrio za korištenje u mikrovalnoj pećnici. Od plastičnih folija, vrećica, poklopaca, posuđa za večeru ili posudica, također se koristite samo onima koje je proizvođač odobrio za korištenje u mikrovalnoj pećnici. Za grnčariju i posuđe od gline, slijedite preporuke proizvođača. Papir natopljen u vosak prihvatljiv je za korištenje u mikrovalnoj pećnici, kao i keramičko i obično staklo. Za porculan ili zemljano posuđe te melamin, slijedite preporuke proizvođača. Od papirnatih ručnika, papirnatog posuđa ili salveta, upotrebljavajte samo one koje je proizvođač odobrio za korištenje u mikrovalnoj pećnici.

 • Q: Kako očistiti površine od nehrđajućeg čelika?

  A:

  Savjeti za čišćenje površina od nehrđajućeg čelika i brigu o njima

  • Upotrebljavajte sredstva za čišćenje i poliranje površina od nehrđajućeg čelika. Za WPro proizvode, posjetite našu trgovinu s potrepštinama. Nakon uporabe tekućeg deterdženta ili sredstva za čišćenje za sve namjene, isperite površinu čistom vodom i osušite je mekom krpom bez gaze.
  • Upotrebljavajte ocat za uklanjanje mrlja od kamenca. Nemojte koristiti jastučiće za čišćenje natopljene sapunom, abrazivna sredstva za čišćenje, kremu za poliranje površine štednjaka, jastučiće od žičane vune, pješčane krpe za pranje ili papirnate ručnike, jer može doći do oštećenja.

 • Q: Koja je razlika između mikrovalnih pećnica Crisp i ostalih mikrovalnih pećnica?

  A:

  Funkcija Crisp upotrebljava istodobno tri izvora topline. To omogućuje korištenje specijalnog crisp-pladnja i zadržavanje temperature od 210°C (savršene temperature za prženje hrskavih jela). Uz pomoć crisp-pladnja možete ispržiti kobasice i hrskavu slaninu te ispeći savršenu pizzu ili jaja.