Važnost uravnotežene prehrane na vaš well-being

Članak u: Inspiracija - ožujka 2023
  • Kopiraj link u međuspremnik
The power of a balanced diet on your wellbeing
Povezana tehnologija
Kombinirani hladnjaci sa 6TH SENSE tehnologijom
Discover more

Vrijeme čitanja: 3 Minute

Desetljećima su liječnici, nutricionisti, pa čak i mediji isticali važnost nutritivne prehrane za održavanje zdravog života. Zdrava prehrana od vitalnog je značaja za vašu dobrobit, ali u svijetu dostave i prerađene hrane može biti teško donositi zdrave odluke. Međutim, učenje kako jesti uravnoteženu prehranu ne znači da morate eliminirati svoj omiljeni čokoladni kolač, a to ne pak ne znači ni da morate živjeti sa salatom od kelja. Uz svo dostupno obrazovanje o prehrani i revolucionarne kuhinjske tehnologije u našim domovima, uključivanje nutritivne prehrane može biti zabavan način za istraživanje novih recepata i svježe hrane, a istovremeno postajemo sve jači i zdraviji.

Prioritet su svježe voće i povrće

Naša Zemlja je nevjerojatna, a voće i povrće koje uzgaja pružaju nam obilje vitamina i hranjivih sastojaka koji su ključni za zdravu prehranu. Od vitamina A i C koji pomažu u liječenju naših tijela i pojačavanju našeg imunološkog sustava, do željeza, kalija i magnezija, koji podržavaju zdravu krv i kosti, prednosti svježeg voća i povrća su beskrajne. Oni čak mogu pomoći u smanjenju rizika mnogih kroničnih bolesti.
Nutritivno bogata prehrana stavlja prioritet na hranu bogatu vlaknima, vitaminima i mineralima i u konačnici vam pomaže da se osjećate najbolje. Iako se prerađena hrana može činiti prikladnijom, posebno u našem modernom, brzom svijetu, često je puna zasićenih masti, s velikim udjelom šećera i soli. Sol i šećer su vrlo zarazni i mogu nas ostaviti manje zadovoljnima i više gladnima. Nažalost, to može dovesti do kratkoročnih efekata poput osjećaja umora i letargičnosti kada šećer u krvi naglo raste pa pada, pa čak i dugoročne nuspojave s produljenom pretjeranom konzumiranjem, poput bolesti srca i dijabetesa.

Svjesno jedenje i prehrana na biljnoj bazi

Jedan od načina da unesete više svježeg voća i povrća u svoj dan je usvajanje veganske prehrane na biljnoj bazi. Ovaj održivi pristup hrani prioritet na povrće, cjelovite žitarice, grah, orašaste plodove i voće i ima nevjerojatan utjecaj na vaše dobrobit.

Protein je ključan za popravak mišića i stanica i važan je dio uravnotežene prehrane. Odaberite biljne proteine ​​s nižim masnoćama poput tofu ili leće ili osigurajte da se vaša prehrana sastoji više od mršavog mesa i ribe umjesto visoko prerađenih ili masnih rezova mesa. Ne morate se obvezati na 100% biljnu prehranu, ali donošenje pažljivijeg izbora pomoći će u stvaranju uravnoteženog pristupa zdravoj prehrani.

Iako su voće i povrće odličan izvor prehrane, oni s vremenom počinju gubiti vrijednost prehrane. Topli i suhi zrak može znatno ubrzati ovaj postupak, pa se savjetuje da se proizvode u hladnom i vlažnom okruženju sačuvaju život svježeg voća i povrća. Whirlpool -ova tehnologija 6. smisla osigurava da se razina temperature i vlage održava na optimalnoj razini. Napredni senzori neprestano provjeravaju razinu temperature i vlage unutar vašeg hladnjaka i aktivno postavljaju pravu temperaturu i vlagu.

Svi se želimo osjećati najbolje, a prehrambena prehrana puna cjelovite hrane osigurat će brigu o vašem dugoročnom zdravlju i da imate više energije i bolje funkcije mozga tijekom svakodnevnog života. Usvajanjem prehrane koja se temelji na biljni, ne samo da postajete samo pažljiviji jedec, već ćete smanjiti svoj ugljični otisak i možda ćete otkriti i neke ukusne nove recepte!

Pazite na jelo više je od samo obraćanja pažnje na vašu hranu. Koristite sva vaša osjetila dok jedete i ohrabrujete sebe da kuhate pažljivo. To uključuje slušanje vašeg tijela, znakove gladi i kad je puna. Pazite na jelo znači prilagoditi ono što vaše tijelo traži, bilo da traži poslasticu ili nešto malo hranjivije. Potrebno je vrijeme za razvoj ove zdrave prehrane, ali usporavanje i fokusiranje na ono što jedete učinit će vas pažljivijim i poboljšati svoj odnos s hranom.
 

Pronalaženje ravnoteže: Što uistinu znači uravnotežena prehrana?

Čak ni najhranjiva prehrana puna svih „prava“ namirnica nije uistinu zdrava bez ravnoteže. Uravnotežena prehrana ne sastoji se od salata za svaki obrok više nego što se prehrana od polaganja može smatrati zdravom. Hrana je ključni dio našeg života, od prvih datuma do pedesetih obljetnica, od rođendanskih zabava do kulturnih proslava. Bilo da se radi o obiteljskom receptu koji se prenosi kroz generacije ili eksperimentirate u kuhinji s novim uređajima, sastojcima i tehnikama - zdrava prehrana usredotočena je na ravnotežu. Neosporno je važno paziti na svoje fizičko blagostanje, ali uravnotežena prehrana ne usredotočuje se na ograničenje. Doista prihvaćanjem uravnotežene prehrane, uključujući cjelovitu hranu i povremene poslastice, moći ćete živjeti svoj najuvjereniji, zdravi život.

Dobrodošli u Whirlpool, gdje ravnoteža života započinje kod kuće.

Povezana tehnologija
Kombinirani hladnjaci sa 6TH SENSE tehnologijom
Sa 6TH SENSE tehnologijom možete optimalno sačuvati voće i povrće zahvaljujući nizu pametnih senzora i intuitivnih funkcionalnosti koje stvaraju optimalno okruženje za očuvanje hrane.
Discover more
Povezana tehnologija
Kombinirani hladnjaci sa 6TH SENSE tehnologijom
Sa 6TH SENSE tehnologijom možete optimalno sačuvati voće i povrće zahvaljujući nizu pametnih senzora i intuitivnih funkcionalnosti koje stvaraju optimalno okruženje za očuvanje hrane.
Discover more