Pirjane punjene artičoke

  • Kopiraj link u međuspremnik
Pirjane punjene artičoke main image
Otkrijte više
Indukcijska ploča
Otkrijte više
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
10 Minute
Vrijeme kuhanja
70 Minute
Porcija
4 ljudi
Punjene artičoke u tavi možete poslužiti kao prilog ili zasebno jelo, posebnost ovog recepta je ravnoteža blago gorkastpg okusa artičoke i slatkoće sira
Pirjane punjene artičoke ingredients
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Artičoke 4
  • Kriške starog kruha 2
  • Pecorino sir 50 g
  • Edamer ili mozzarella sir 50 g
  • Parmezan 30 g
  • Majčina dušica nekoliko grančica
  • Peršin A nekoliko listova
  • Metvica A nekoliko listova
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
  • Češnjak 1 režanj
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Za početak, uklonite čvrste vanjske listove artičoke i očistite unutrašnjost vrhom noža kako biste uklonili niti korjenčića na dnu.
2. Pripremite nadjev: skinite koru i sameljite kruh u blenderu zajedno sa sirom, oljuštenom majčinom dušicom, peršinom i metvicom.
3. Napunite artičoke čvrsto pritiskajući da se nadjev zbije.
4. Uključite ploču za kuhanje i na nju stavite prostranu posudu na vatru.
5. Dodajte nekoliko žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, režanj češnjaka i nekoliko grančica majčine dušice: također postavite artičoke kako nadjev ne bi izašao tijekom kuhanja.
6. Dodajte sol i papar i kuhajte na srednje niskoj temperaturi 1 sat, miješajući sa svih strana uz poklopac.
7. Po potrebi dodajte žlicu vode da se artičoke skuhaju. Poslužite vruće.
Indukcijska ploča

Otkrijte više

Indukcijska ploča

Naša najbolja ponuda indukcijskih ploča kako bi kuhanje učinilo lako i intuitivno iskustvo.
Povezani recepti