Mozzarella i panceta: slatka i mekana prva, hrskava i aromatična druga. Njihov delikatan kontrast čini središte ovog jela. Jedina mana ovih predjela? Ne možete stati na samo jednoj.
![Pržene kuglice od dizanog tijesta s mozzarellom i pancetom ingredients](https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shares/xoxl70/contents/9a0c96b3-f593-4ab8-a245-b6dc3f9df93e/image/5c671517-deep_fried_bread_dough_pancakes_with_mozzarella_and_bacon-ingredients.jpg?w=400&q=85)
Sastojci
- 00 brašno 300 g
- Slanina 80 g
- Pivski kvasac 8 g
- Sol 2 čajne žličice
- Šećer 1 čajna žličica
- Mozzarella 100 g
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 3 pune žlice
- Voda prema ukusu
- Ulje kikirikija
Koraci
1. Za početak, u zdjeli pomiješajte brašno, izmrvljeni kvasac, sol, šećer, ulje i toliko vode da dobijete mekano tijesto: snažno mijesite 10 minuta na pobrašnjenoj površini, a zatim ostavite tijesto da se diže 2 sata na toplom i suhom mjestu .
2. Tijesto podijelite na 10 dijelova i, bez ponovnog miješenja, brzo napravite kuglu od svake dijela, stavljajući u sredinu malo mozzarelle i sitno narezane kockice slanine.
3. Ostavite kuglice tijesta sa strane trideset minuta na sobnoj temperaturi i dalje od propuha.
4. Zatim uključite ploču za kuhanje, na nju stavite lonac s puno ulja od kikirikija; zagrijte na 180°.
5. Kuglice od tijesta pržite dok ne porumene, ocijedite na papirnatim ubrusima i jedite vruće.