Tipičan božićni recept, lagano i zdravo jelo napravljeno za dijeljenje s obitelji i prijateljima.
Sastojci
- Goveđi file 800 g
- Miješane gljive 300 g
- Peršin 1 stručak
- Brašno 3 žlice
- Lisnato tijesto 400 g
- Jaje 1
- Sjemenke maka 1 žlica
- Ružičasti papar 1 žličica
Koraci
1. Izrežite file na kriške debljine 1 prsta i rasporedite ih u zdjelu.
2. Dodajte gljive izrezane na šnite.
3. Pospite brašnom, ružičastim paprom i prstohvatom soli.
2.
3.
4. Dodajte grubo nasjeckani peršin.
5. Razvaljajte lisnato tijesto i stavite u posudu za pečenje.
6. Izlijte mješavinu mesa i gljiva preko lisnatog tijesta.
4.
5.
7. Pokrijte površinu preostalim lisnatim tijestom.
8. Premažite tučenim jajetom i pospite sjemenkama maka.
9. Stavite peći i umetnite sondu u sredinu smjese.
8.
9.
10. Odaberite kategoriju "Pečenje" u automatskim funkcijama pećnice, zatim "Govedina" i "Boja korice" (srednje). Vrijeme kuhanja automatski će se izračunati.
11. Uklonite sondu i izvadite iz pećnice, a zatim poslužite izrezano na komade.
12.