Bavarski kolač od pistacija i bijele čokolade preliven umakom od manga

  • Kopiraj link u međuspremnik
Bavarski kolač od pistacija i bijele čokolade preliven umakom od manga main image
Otkrijte više
Indukcijska ploča
Otkrijte više
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
10 Minute
Vrijeme kuhanja
2 Minute
Porcija
6 ljudi
Klasik francuske kuhinje, u ovoj verziji obogaćen začinskim notama pistacija i svježim i neočekivanim okusom manga. Bavarois je puding jednostavan za pripremu, ali s izvrsnim efektom. Idealan desert za završetak svake večere u slatkoj noti.
Bavarski kolač od pistacija i bijele čokolade preliven umakom od manga ingredients
Bez glutenska
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Mlijeko 1/4 dl
  • Šlag 2.5 dl
  • Žumanjci 3
  • Šećer 150 g
  • Pistacio, oljušteni i oguljeni 70 g
  • Listići želatine 12 g
  • Bijela čokolada 30 g
  • 1 očišćeni mango 300 g
  • Šećer 100 g

Koraci

1. Počnimo s omekšavanjem želatine u hladnoj vodi. Zatim izmiksajte pistacije dok se ne pretvore u prah, a čokoladu nasjeckajte.
2. Kad je to gotovo, u posudi pomiješajte žumanjke sa šećerom; dodajte nasjeckane pistacije i zalijte mlijekom.
3. Smjesu ulijte u lonac, stavite na srednju vatru i zagrijte na 85°C, neprestano miješajući.
4. Dodajte ocijeđenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi.
5. Zatim ulijte smjesu u zdjelu, dodajte nasjeckanu čokoladu; pustite da se potpuno ohladi i umiješajte šlag; ulijte u pojedinačne zdjelice i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata
6. Ohlađenu poslasticu prelijte salsom od manga
7. Za umak pomiješajte mango sa šećerom.
Indukcijska ploča

Otkrijte više

Indukcijska ploča

Naša najbolja ponuda indukcijskih ploča kako bi kuhanje učinilo lako i intuitivno iskustvo.
Povezani recepti