File brancina sa salmoriglio umakom

  • Kopiraj link u međuspremnik
File brancina sa salmoriglio umakom main image
Povezani proizvodi
Mikrovalna pećnica s CrispFry funkcijom
Otkrijte više
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
20 Minute
Vrijeme kuhanja
Chefplus: 7 min
Supreme: 8 min
Porcija
4 ljudi
Salmoriglio je najpoznatiji tradicionalni sicilijanski umak kojim se začinjavaju meso i riba s roštilja. Ime je dobio po origanu koji je jedan od njegovih glavnih sastojaka. U ovoj aromatičnoj varijanti umjesto origana koristi se metvica, a limunu se dodaje naranča za iznimno zanimljivu kombinaciju.
File brancina sa salmoriglio umakom ingredients
Bez glutenska
Pesketarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • Fileti brancina po 150 gr 4 x 150 g svaki
  • Lemon 1
  • Naranča 1
  • Češnjak 2 režnja
  • Metvica 2 lista
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 4 pune žlice
  • Sol prstohvat
  • Bijeli papar prstohvat

Koraci

1. Pomiješajte sok od citrusa u zdjeli s uljem, nasjeckanom metvicom, soli i paprom.
2. Umočite filete brancina, dijagonalno izrezane, u mješavinu ulja i citrusa, okrećite ih da ih aromatizirate.
3. Nakon mariniranja ih ocijedite i posložite na Crisp tanjur.
4. Stavite Crisp tanjur u mikrovalnu pećnicu, odaberite funkciju Crisp i postavite vrijeme kuhanja na 8 minuta.
5. Kad su fileti pečeni, ukrasite ih naribanom koricom limuna i naranče, zatim dodajte mješavinu ulja i citrusa i poslužite.
Mikrovalna pećnica s CrispFry funkcijom

Povezani proizvodi

Mikrovalna pećnica s CrispFry funkcijom

Pomoću Whirlpool CrispFry funkcije možete kuhati obroke s ukusnom hrskavom korisom, bez dodanog ulja.
Povezani recepti