Jednostavan i brz recept, gdje jedino što je stvarno važno za uspješno jelo je korištenje super svježih jaja. Dodatak kreme od graška čini ga cjelovitim, ukusnim i energičnim jelom.
![Meko kuhana jaja s juhom od graška ingredients](https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shares/xoxl70/contents/7b5a3a95-39e5-4e1c-bd67-a04d8e9db24f/image/ab280b18-soft-boiled_eggs_with_pea_soup-ingredients.jpg?w=400&q=85)
Sastojci
- Jaja 4
- Ocat 2 pune žlice
- Sol i papar prema ukusu
- Juha od graška (recept br. 7)
- Vlasac prema ukusu
Koraci
1. Ulijte pola litre vode u prilično veliki lonac.
2. Neka voda prokuha, dodajte sol i ocat te smanjite vatru (vrijenje mora biti jedva osjetno).
3. Lagano stavite jaja u kipuću vodu.
4. Jaja kuhajte 3-4 minute i ocijedite ih u rupičastoj kuhači preko upijajućeg papira.
5. Zagrijte juhu od graška i malo je prelijte preko svakog tanjura, u sredinu stavite jedno jaje te ga pospite paprom i nasjeckanim vlascem.