Dnevno ublažavanje stresa i kako pronaći svoj unutarnji zen

Članak u: Vrijeme za mene - listopada 2022
  • Kopiraj link u međuspremnik
Poslovni čovjek u košulji i hlačama se zadovoljno sunča na otomanu. Dlanovima drži stražnju stranu glave kako bi mu lice bilo još izloženije suncu.
Povezana tehnologija:
Zen Inverter tehnologija
Otkrijte više

Vrijeme čitanja: 2 Minute

U doba u kojem nam se e-poruke mogu pojaviti u bilo koje doba dana, a popis obveza se gomila toliko visoko kao i toranj jela u sudoperu, važnije je nego ikad izbrisati vrijeme za uklanjanje stresa. Kad se osjećate manje napeto, vaše tijelo oslobađa napetost, bolje spavate, a u cjelini ćete se osjećati sretnije i živahnije. Tko se ne želi osjećati sretnije? Imajući to na umu, smislili smo nekoliko savjeta o ravnoteži života koji će vam pomoći da ublažite stres kod kuće.

Prepoznavanje vaših uzroka stresa

Svi se različito suočavaju s usponima i padovima života, ali kad priznamo da je stres samo privremen, možemo raditi na usmjeravanju našeg unutarnjeg zena! Za početak moramo pronaći korijen naših osjećaja. Nekoliko stvari bi moglo biti uzroci stresa, uključujući osobne odnose i roditeljstvo, uravnoteženje našeg profesionalnog života i tijesnih rokova, financijskih problema, pa čak i našeg zdravlja. Prepoznavanje uzroka prvi je korak na putu za ublažavanje svakodnevnog stresa.
Stres se može očitovati na fizičke ili psihološke načine. Naučiti kako opustiti svoj um i implementirati tehnike opuštanja kod kuće jedna je od najljepših stvari koje možete učiniti za sebe. Ponekad, najproduktivnije što možete učiniti je sjediti i odvojiti trenutak kako bi pustili sitnice koje vas more.

Vježbanje i stres

Pomaže li vježbanje ublažiti stres? Apsolutno. Vježbanje oslobađa endorfine,  hormone od kojih se osjećamo dobro, i smanjuje razinu kortizola i adrenalina ili hormone stresa.
Kad ste pod stresom kod kuće, provedite 10 minuta dnevno rastežući krute mišiće ili 20 minuta u brzoj šetnji oko kvarta, ovo može učiniti čuda. Čak i svakodnevno, vježbanje i fokusiranje na kretanje vašeg tijela pomaže vam da opustite um i ključno je za zdrav san. Ako možete kombinirati svježi zrak s nekim oblikom kretanja, usvojit ćete najprirodnije olakšanje stresa koje možete dobiti. Redovito vježbanje čak smanjuje vaše otkucaje srca u mirovanju što samo po sebi ima brojne zdravstvene koristi.
Poznato je da vježbanje ima koristi za vaše fizičko zdravlje, ali može učiniti i nevjerojatne stvari za vaše mentalno zdravlje!

Prigrlite mir i tišinu

Naučiti uzimati trenutke tišine u našem svakodnevnom životu bitno je za miran um kod kuće i mirniji život općenito. Buka i tišina mogu imati neočekivani utjecaj na našu dobrobit - dok smo mirni i tihi, dajemo tijelu i umu šansu da se opet sinkroniziraju. To omogućuje vašem mozgu da odradi dan i može vam pomoći poboljšati koncentraciju i sposobnost memorije. Ako možete, pronađite 20 minuta da samo  budete u vlastitoj zoni ravnoteže.
Opuštanje kod kuće ključno je za pronalaženje vašeg unutarnjeg zena. Možda će ulaganje u mirnu perilicu rublja zaustaviti buku kućanskih poslova u vašem vremenu za mir ili davanje digitalnog detoksa u večernjim satima kako biste se isključili iz vanjskog svijeta, pružit će olakšanje anksioznosti koje vam je potrebno kada ste pod stresom kod kuće .

Prednosti smijeha

Na kraju dana, nema smisla naporno raditi ako ne možete isto toliko i uživati! Svi smo krivi za to - ponekad naši stresori mogu uzeti svu našu pažnju i na kraju zanemarujemo svoje najmilije, ali kvalitetno vrijeme s prijateljima i obitelji važnije je nego ikad kad se osjećamo zaluđenima. Razgovor o problemima s drugima može vam pomoći u olakšavanju tereta, a oni vam čak mogu ponuditi svježu perspektivu na stvari.
Ako to ne uspije, smijeh s voljenim osobama može vam omogućiti da vidite lakšu stranu života i pružite prirodno ublažavanje stresa. Smijeh može ojačati odnose, pa čak i ublažiti fizičku napetost u našim tijelima. Sjećate se endorfina, hormona od kojih se osjećamo dobro? Ne samo da se oni otpuštaju kad se smijemo, već i serotonin - pojačivač raspoloženja i oksitocin - ljubavni hormon, izlaze i djeluju.
Bilo da se družite sa svojom obitelji radeći zajedničku aktivnost poput kuhanja i oslobađanja svog unutarnjeg kuhara ili kombinirajte vježbanje i provoditi vrijeme u prirodi sa svojim najboljim krznenim prijateljem, možete naučiti prigrliti svoj unutarnji zen.

Učenje kako uklaniti stres je putovanje, a započinje usredotočenjem na vašu ravnotežu kod kuće. Pronalaženjem aktivnosti koja nas motivira te iskorištavanjem tišine bilo da smo svjesno kuhali, stavili svoje telefone na "tiho" ili se jednostavno smijali sa svojim najmilijima, možemo iskoristiti svakodnevnu snagu prirodnog ublažavanja stresa.


Dobrodošli u Whirlpool, gdje ravnoteža života započinje kod kuće.

Povezana tehnologija:
Zen Inverter tehnologija
Uživajte u miru svoje kuhinje s optimalnim performansama na niskoj razini buke zahvaljujući Inverter kompresoru našeg asortimana kombiniranih hladnjaka
Otkrijte više
Povezana tehnologija:
Zen Inverter tehnologija
Uživajte u miru svoje kuhinje s optimalnim performansama na niskoj razini buke zahvaljujući Inverter kompresoru našeg asortimana kombiniranih hladnjaka
Otkrijte više