Feng Shui: Kako primijeniti ovu kinesku tehniku ​​u svojoj kuhinji

Članak u: Lifestyle - listopada 2023
  • Kopiraj link u međuspremnik
Feng Shui: Kako primijeniti ovu kinesku tehniku ​​u svojoj kuhinji
Povezani proizvodi:
Whirlpool W Collection dizajn
Otkrijte više

Vrijeme čitanja: 3 Minute

Kuhinja je središnji prostor kuće i treba ga organizirati na način koji olakšava svakodnevni život, tako da svoje recepte, obroke i poslove možete raditi na praktičan način. Kako bismo vam pomogli u ovoj aplikaciji, evo nekoliko jednostavnih savjeta kako organizirati svoju kuhinju i na taj način svoj dom pretvoriti u ugodniji prostor.

Gdje započeti s organiziranjem svoje kuhinje

Svaka prostorija u kući ima komad namještaja koji djeluje kao glavni junak. U slučaju ugradbene kuhinje u kojoj je vaš hladnjak skriven, zvijezde su WCollection indukcijska ploča, zahvaljujući svom vrhunskom dizajnu, i Whirlpool W Collection koju karakterizira minimalistička estetika, što dovodi do jasnog izgleda.

U idealnom scenariju, posebno ako je u pitanju otvoreni prostor, vaš kuhinjski prostor bit će podijeljen u različite zone koje određuju gdje se odvija priprema hrane, kuhanje, pranje i jelo. Indukcijska ploča imat će namjenski prostor na mramoru ili visokokvalitetnom kvarcnom kuhinjskom otoku kako bi vam pružila sav prostor potreban za kuhanje svojih omiljenih jela. Znamo da to nije uvijek moguće, jer mnoge kuhinje već dolaze s ograničenim prostorom za ove predmeti.

U svakom slučaju, za organizaciju vaše kuhinje, bilo da je mala ili velika, u idealnom slučaju, uređaji koji zagrijavaju ne bi trebali biti blizu onima koji hlade, iz sigurnosnih razloga i najboljeg funkcioniranja ovih uređaja.

Osim definiranja lokacije vaših uređaja, polazište za organiziranje vaše kuhinje trebalo bi biti način na koji ju koristite. Ako ste tip koji puno kuha, voli izradu tjestenine i kruha, važno je imati radnu površinu. Ako ste tip koji sakuplja šalice, krigle i zdjele, važno je imati sigurne prostore za pohranu ovih predmeta.

Koja je idealna boja za kuhinje?

Za kuhinjske zidove glavna preporuka je ići s vrlo svijetlim bojama, poput bijele ili bež. Ove boje čine okolinu lakšom i donose njegu čistoćom i jednostavnošću.

Ali ne brinite, možete koristiti boje u ukrasnim detaljima i priboru. Crvena, žuta, ljubičasta i plava mogu se koristiti kao točke boje i svjetla u okolišu.

Imajte na umu da su to samo savjeti, ništa vam ne sprječava da stavite jake boje na svoj zid i usredotočite se na lakše predmete. Ili čak uložiti u smjele kombinacije, s jakim bojama u dijalogu.

Koja je najbolja rasvjeta za kuhinju?

Kuhinjska rasvjeta ključna je za fluidnost ovog prostora, tako da je ideal održavati prozore i zavjese otvorene tijekom dana. Osim toga, najbolje je uložiti u jaku rasvjetu, s fluorescentnim bijelim svjetlima, koja okoliš čini lakšim i olakšavaju vam da vidite svaki kut svog dana.

Organizacija kuhinje zahtijeva ormare i police

Idealna stvar prilikom organiziranja kuhinje je razmišljati o dobroj strukturi ormara ili polica, jer su oni koji će vam olakšati dan u dan. Važno je imati dobru strukturu za pohranu onih predmeta koje ne koristite često, kao i predmete kojima je potrebna posebna skrb.

Osim toga, hrana je potreban dobar ormar kako bi ga zaštitio od prekomjerne svjetlosti i vlage. Na kraju, nikad ne možete imati previše. Iako je također važno razumjeti strukturu vaše kuhinje kako ormarići ne stvaraju taj osjećaj manjeg prostora.

Kuhinja je prostor za cirkulaciju, pripremu obroka i mnoge domaće aktivnosti, tako da to mora biti prostor skrbi i naklonosti. Uložite u cvijeće, slike, simboličke magnete i druge predmete koji imaju emocionalnu vrijednost za vas i vašu obitelj.

Organiziranje kuhinje također ga pretvara u prostor za njegu, s tim da ćete osjetiti pozitivan utjecaj na različite aspekte vašeg svakodnevnog života.

 

Povezani proizvodi:
Whirlpool W Collection dizajn
W Collection uređaji okupljaju čist izgled uz minimalističku, suvremenu estetiku i najnapredniju tehnologiju za visoke performanse bez napora.
Otkrijte više
Povezani proizvodi:
Whirlpool W Collection dizajn
W Collection uređaji okupljaju čist izgled uz minimalističku, suvremenu estetiku i najnapredniju tehnologiju za visoke performanse bez napora.
Otkrijte više