Kako se boriti protiv stresa opuštanjem

Članak u: Vrijeme za mene - prosinca 2022
  • Kopiraj link u međuspremnik
Ženska osoba drži dva prsta na sredini čela, opušta misli i žmiri.
Povezana tehnologija:
ChefControl tehnologija indukcijskih ploča
Saznajte više

Vrijeme čitanja: 2 Minute

Kako bismo snizili razinu stresa, koji užurbani način života unosi u naš život, potrebno je opustiti tijelo i um aktiviranjem prirodnih i spontanih reakcija našeg živčanog sustava. Postoji nekoliko alata s kojima možemo eksperimentirati kako bismo se kretali u ovom smjeru: od tehnika disanja do joge, od meditacije do svjesnosti, općenito sve discipline koje djeluju na dobrobit, a posebno na sklad uma i tijela.

Kako zaustaviti stres

Za mnoge od nas opuštanje u svakodnevnom životu podrazumijeva kauč i uranjanje u neku TV seriju ili film, ali nažalost, to vrlo malo utječe na našu razinu stresa. Umjesto toga, kako bi se aktiviralo opuštanje kao automatski odgovor našeg tijela, na naše tijelo, potrebno je raditi na dubokim stanjima opuštanja i to činiti na svjestan način. Da bismo zaustavili stres, moramo sniziti otkucaje srca, krvni tlak, a istovremeno bi um trebao biti prisutan i slušati, a ne da luduje, kao što ga svakodnevni život navodi.

Eksperimentiranje je ključno

Prilikom odabira discipline koju ćemo prakticirati, aplikacije za meditaciju koju ćemo slijediti ili stručnjaka kojem ćemo se obratiti, moramo imati na umu da smo svi različiti i da ćemo stoga imati različite potrebe. Prava tehnika je jednostavno ona koja najbolje odgovara našim navikama, našim karakteristikama. Iz tog razloga, na početku bismo mogli eksperimentirati s praksama s kojima nam nije ugodno, ali pokušajte ne prestati eksperimentirati jer jednom kad pronađete metodu koja vam odgovara, pronaći ćete veliku korist od smanjenja stresa iz dana u dan, to će poboljšati kvalitetu sna, a to će pak povećati želju za učinkovitosti i razinu energije što općenito daje veći osjećaj ravnoteže i dobrobiti.

Započnite ovo putovanje u potrazi za praksom ili disciplinom koja vas može pratiti, nešto što smatrate svojim, bilo da se radi o digitalnoj podršci kod kuće ili u specijaliziranom centru. Netko će potražiti spore ili statičke prakse kako bi pronašli mir, netko će trebati živahne discipline ili aktivne šetnje: ono što mora ostati u središtu vašeg istraživanja je svjestan pokret. Um koji se kreće tamo gdje se tijelo kreće.

Želimo vam dobrodošlicu u Whirlpool, gdje ravnoteža života započinje kod kuće.


Članak napisala za Whirlpool Federica Caronna, učiteljica vinyasa i yin joge, Somatic Competence® učiteljica joge za proživljene traume

 

Povezana tehnologija:
ChefControl tehnologija indukcijskih ploča
Delegirajte tehnologiji ChefControl postavljanje snage ploče, posvećujući vrijeme sebi i dobrobiti!
Saznajte više
Povezana tehnologija:
ChefControl tehnologija indukcijskih ploča
Delegirajte tehnologiji ChefControl postavljanje snage ploče, posvećujući vrijeme sebi i dobrobiti!
Saznajte više