Čitanje knjige i slušanje glazbe kod kuće je dragocjeno vrijeme za vas

Članak u: Vrijeme za mene - svibnja 2022
  • Kopiraj link u međuspremnik
Čovjek s naočalama čita knjigu, u prvom planu je i njegovo lijevo uho, dok je knjiga blago zamućena.
Povezana tehnologija:
NaturalDry tehnologija perilica posuđa
Otkrijte više

Vrijeme čitanja: 3 Minute

Dom je ujedno i idealan prostor za njegovanje uma kroz zadovoljstvo aktivnosti poput glazbe i čitanja. Je li čitanje knjiga i slušanje glazbe već dio vaše svakodnevne rutine? Ili im još niste počeli posvećivati vrijeme? Evo nekoliko dobrih razloga da ih uključite (ili zadržite) u svoju rutinu: vrijedi pokušaja!

Zašto su glazba i čitanje idealni pratioci za opuštanje kod kuće?

Uzimanje vremena za sebe je neophodno, iako se ponekad isključivanje od svega i uživanje ​​u domu, čini kao nemoguća misija. Ali čitanje i slušanje glazbe može pomoći opuštanje na ugodan i ponekad čak i iznenađujući način. Kako?
S jedne strane, oni dodaju dozu energije, egzotičnosti i magije satima kada se opuštate kod kuće, a s druge strane, nas povezuju s najautentičnijim i najdubljim dijelovima sebe.
Da, glazba i knjige imaju ovu dvostruku snagu: svakodnevnom životu donose dah vesele lakoće, osvjetljavajući ga posebnom sviješću.

Pokušajmo shvatiti njihovu važnost u svakodnevnoj rutini.

Zato što kultura učinkovito umanjuje stres

I glazba i čitanje djeluju kao snažni kulturni oslobađatelji stresa. Slušanje glazbe koju volite ili udubljivanje u dobru knjigu pola sata, brzo će smanjiti razinu stresa. Dakle, kad dođete kući, odvojite malo vremena da se opustite i napunite baterije slušajući svoju omiljenu glazbu koja će vam pomoći da pripremite sjajnu večeru. I nakon večere, dok čekate da perilica posuđa završi s pranjem?
Opustite se s nečim dobrim za čitanje - to će vam pomoći da se opustite i da zaspite.

Zato što aktiviraju empatiju i introspekciju

Čitanje, posebno fikcija, pomaže u razvoju empatije (poznata sposobnost da se stavite u cipele drugih ljudi!). To je također sjajan način da naučimo gledati u sebe i bolje poznavati sebe.
Slušanje pjesama nadarenih pjevača, umjetnika i bendova također pomaže u introspekciji.

Jeste li ikad pročitali roman ili slušali riječi pjesme i pomislili: "Hej, da li on to priča o meni?".

Tako je: zahvaljujući fikciji i pjesmama, možemo naići na priče, likove i izraze u kojima se možemo prepoznati, koji nas nadahnjuju, a koji nam čak pomažu da živimo spokojno, baš kao i najpoznatiji priručnici za osobni rast.
Ušuškajte se na kauč, stavite slušalice ili uronite u stranice priče - jednostavno biste mogli izaći iz toga bolji!
 

Zato što su prostori slobode i istraživanja

Kad odabirete što ćete slušati ili čitati, možete se 100% prepustiti vlastitim ukusima i potrebama trenutka bez kompromisa. Ne morate ugoditi nikome drugom.
Slobodni smo ponovno otkriti stare ljubavi, poput čitanja ili albuma koji smo voljeli u prošlosti, ili pristupiti potpuno novim književnim žanrovima i zvukovima.

Moglo bi doći do neke neočekivane ljubavi.

Na primjer, čak i ako vam se posebno ne sviđa poezija, možda će vas oduševiti japanski haiku. Ili, kao ljubitelja rocka, možda će vas očarati bossa nova i jazz (savjet: ako se želite približiti ovim zvukovima, reproducirajte ih u pozadini dok kuhate - oni su izvrsni za kreativne trenutke u kuhinji!).

 

 

Knjige i glazba su neprocjenjivi saveznici za obogaćivanje svakodnevnog života otvaranjem novih horizonta bez napuštanja svoje dnevne sobe.
Štoviše, ako volite fizičke predmete, knjige i ploče će s vremenom postati sastavni dio vašeg dekora, čineći vaš dom još ugodnijim i jedinstvenim.

Jeste li spremni dodati prekrasan dodir glazbe i knjiga u trenutke koje želite posvetiti sebi?

Dobrodošli u Whirlpool, gdje ravnoteža života započinje kod kuće.

Povezana tehnologija:
NaturalDry tehnologija perilica posuđa
NaturalDry tehnologija omogućuje vam da uživate u svojoj omiljenoj knjizi ili pjesmi bez prekida, zahvaljujući automatskom otvaranju vrata na kraju programa, osiguravajući bolje i prirodnije sušenje posuđa.
Otkrijte više
Povezana tehnologija:
NaturalDry tehnologija perilica posuđa
NaturalDry tehnologija omogućuje vam da uživate u svojoj omiljenoj knjizi ili pjesmi bez prekida, zahvaljujući automatskom otvaranju vrata na kraju programa, osiguravajući bolje i prirodnije sušenje posuđa.
Otkrijte više