Vaša jutarnja rutina za unutarnji mir i ravnotežu

Članak u: Vrijeme za mene - studenoga 2022
  • Kopiraj link u međuspremnik
Mlada žena, duge tamne kose, zadovoljno sjedi na kauču i smješi se, zatvorenih očiju. Iza nje je topla, uredna kuhinja.
Povezana tehnologija:
Zen tehnologija perilica rublja
Otkrijte više

Vrijeme čitanja: 2 Minute

Sve češće u današnjem svijetu čujemo o meditaciji i velikim prednostima koje stalna praksa može donijeti našem svakodnevnom životu. Povećana sposobnost koncentracije, poboljšane memorije, niže razine stresa i bolja kvaliteta spavanja neke su od glavnih prednosti koje ćete pronaći izgradnjom male dnevne rutine, posebno ako se radi ujutro, prije početka svih dnevnih aktivnosti. Imajte na umu da je potrebno neko vrijeme, namjera i predanost za stvaranja rutine. Evo nekoliko jednostavnih koraka koje treba slijediti:

1. Odluka o meditiranju znači predanost

Meditacija se može činiti kao praksa koja donosi spokoj, ali ponekad može biti naporna ili frustrirajuća. Prije nego započnete s meditacijom, otpustite mehanizme akcije-reakcije koje nosite sa sobom u svakodnevnom životu i pokušajte ostati vjerni prihvaćenoj obvezi. U meditaciji nema nikoga na koga biste ostavljali dobar dojam i to je jedna od rijetkih prilika kada možete upoznati najautentičniju verziju sebe: pokušajte imati na umu ovaj koncept kad smatrate da vam je teže održati predanost!

2. Ugodno se smjestite

Uvijek se krećemo između dvije dimenzije: prostora i vremena. Kad želimo meditirati, želimo biti ugodno u ove dvije dimenzije. Vrijeme: Unaprijed odaberite trajanje svoje meditacije, može biti tri, pet ili trideset minuta. Čak i ako se tri minute mogu činiti kratka, to je izvrsno polazište i ono što je daleko važnije od trajanja je poštovanje prema obvezi. Prostor: Pozivnica je da se stavite u ugodan položaj, na ugodno i mirno mjesto, ali istina je da u početku nijedno mjesto i nijedna sesija neće biti ugodno, pa dajte sebi vremena da razvijete ovu svijest o svom tijelu.

3. Ostanite u položaju koji ste pronašli

Ovo je jedna od najsloženijih uputa. Čim sjednete, počet ćete osjećati različite točke nelagode, htjet ćete promijeniti svoj položaj, osjetit ćete svrbež, htjet ćete popraviti kosu...ovo je priroda uma, takozvani majmunski um: nikad nije zadovoljan. Kad zamolimo tijelo da uspori i sjedi mirno, primijetit ćemo koliko smo stalno navikli tražiti nova, a vjerojatno i bolja iskustva. Pokušajte ljubazno reći sami sebi da je u redu, da možete pokušati ostati malo duže.

4. Pratite svoje disanje. Budite svoj dah.

Uvijek dišemo, ali kada stvarno primijetimo kakvo je naše disanje? Dah su vrata meditaciji, "predmet meditacije". Um treba nešto na što se usredotočiti. Dah djeluje dobro jer je uvijek prisutan. Pokušajte se usredotočiti na udisanje riječi dok udišete, a riječ izdahne dok izdahnete. Ako um luta, to ne znači da ne možete meditirati, već da trebate vježbati i vježbati promatranje daha, promatranje ovdje i sada.

Pokušajte slijediti ove jednostavne korake, a još više pokušajte biti ljubazni i strpljivi prema sebi kako bi ova praksa prvo mogla postati rutina, a zatim dobra navika.

 

Želimo vam dobrodošlicu u Whirlpool, gdje ravnoteža života započinje kod kuće.

 

Članak napisala za Whirlpool Federica Caronna, učiteljica vinyasa i yin joge, Somatic Competence® učiteljica joge za proživljene traume

Povezana tehnologija:
Zen tehnologija perilica rublja
Dizajnirana da u svakom detalju bude tiha, Zen tehnologija pruža ultra tihe performanse čak i tijekom ciklusa centrifuge, sa samo 65 dBA - omogućujući vam da se usredotočite na svoj mir kod kuće.
Otkrijte više
Povezana tehnologija:
Zen tehnologija perilica rublja
Dizajnirana da u svakom detalju bude tiha, Zen tehnologija pruža ultra tihe performanse čak i tijekom ciklusa centrifuge, sa samo 65 dBA - omogućujući vam da se usredotočite na svoj mir kod kuće.
Otkrijte više