Održivost? Procvjetajte unutar zidova vašeg doma!

Članak u: Inspiracija - svibnja 2022
  • Kopiraj link u međuspremnik
Bijela perilica rublja, crnih vrata, smještena je u prvi plan moderne kuhinje, mramornih zidova. Do perilice stoji oprana odjeća posložena na vješalice uz razne druge predmete - deterdžente, mirisne štapiće za prostoriju, ručnike...
Povezana tehnologija:
Tehnologija SteamRefresh perilice rublja
Otkrijte više

Vrijeme čitanja: 3 Minute

Svjesnost o okolišu, sklad i smanjenje viškova. To su stupovi doma (i života) koji poštuju Zemlju i njezine resurse. Uklanjanje otpada i smanjenje nepotrebne potrošnje, unutar i izvan kuće, ključno je za promicanje održivosti i zaštitu resursa planeta. Istodobno, uklanjanje viškova također pomaže da pronađete pravi prostor za sebe i svoje potrebe, poput udobnosti i ravnoteže kod kuće.

S pravom tehnologijom održivost je jednostavna

Smanjenje potrošnje ne znači odustati od dobrobiti: uvijek morate najbolje iskoristiti raspoložive resurse.
Mi u Whirlpoolu svjesni smo da danas štednja energije i smanjenje svih vrsta otpada spada među prioritete održivog života, jednako kao i traženje udobnosti i spokojstva u vašem domu. Zato dizajniramo uređaje koji koriste napredne tehnologije kako bismo vam olakšali tranziciju na "zeleni način života" u vašem domu i pratili vas u svakodnevnom životu na praktičan, ugodan i učinkovit način.

Moguće je smanjenje otpada hrane

Prema procjenama koje je podijelila Europska komisija, svake godine se proizvede 88 milijuna tona otpada hrane, s velikim utjecajem na emisiju CO2. Ali možete se boriti protiv bacanja hrane obraćajući pažnju na svoje svakodnevne aktivnosti, poput provjere naljepnica hrane koja će osigurati da prvo konzumirati proizvode s gotovo isteklim rokom trajanja.
Mnogo je stvari koje treba imati na umu, a čak se i najpažljivija osoba ponekad može zbuniti. Zato prava tehnologija može upotpuniti dobre navike i učiniti život lakšim i zdravijim.

Fresh Box+ i 6TH SENSE Fresh Control vaši partneri u borbi protiv bacanja hrane

Na primjer, Fresh Box+ tehnologija u Whirlpool hladnjacima optimizira skladištenje voća i povrća do 15 dana (1). Kako? Omogućujući vam da prilagodite razinu vlage u odjeljku prema njegovom sadržaju. Na taj su način svojstva voća i povrća duže optimalno svježa.

Kako bi podržao učinkovitije čuvanje hrane, Whirlpool je također stvorio 6TH SENSE Fresh Control sustav, koji automatski intervenira vraćanjem idealne temperature unutar hladnjaka nakon nagle promjene (npr. otvaranje vrata i/ili punjenje hladnjaka). To pomaže održavanju optimalne okoline za duže očuvanje hrane svježom.
 

Ušteda vode: neprocjenjiv resurs

Vjerojatno već imate dobru naviku da ne ostanete pod tušem i isključite slavinu dok perete zube ili se brijete. Možete uštedjeti do 6 litara vode u minuti radeći ove akcije.

Kako dalje optimizirati potrošnju vode kod kuće?
Naviknite se za planiranje pranja rublja i posuđa pri punom opterećenju i preferirajte programe ECO pranje.
Pratite svoje sustave i pokušajte što prije popraviti curenje slavine ili odvoda.
Opet, tehnologija je neprocjenjiv resurs koji pomaže pojednostaviti upravljanje vodom kod kuće. Na primjer, Water Save tehnologija u Supreme Silence perilicama za pranje rublja dizajnirana je tako da jamči izvanredne uštede vode: do -59% (2) vode koja se koristi u svakom ciklusu (-38 litara po pranju). Kako radi? Pumpa za recirkulaciju aktivira se u fazi ispiranja: savršeni rezultati ispiranja postižu se prskanjem vode izravno na rublje umjesto da se puni bubanj. Na taj je način moguće koristiti manje vode i osigurati izvanredne rezultate ispiranja bez ostataka sapuna.

Idealno rublje: bez otpada, maksimalna svježina s AutoDose i SteamRefresh tehnologijama

Whirlpool je primijenio 6TH SENSE tehnologiju u Supreme Silence perilice rublja.
Napunite  perilicu rublja, a sofisticirani sustav senzora brine o ostatku. Ova tehnologija autonomno otkriva količinu rublja i izračunava količinu potrebne vode.

Rezultat? Do 45% uštede energije i 60% uštede vode (3) sa svakim pranjem, dok u isto vrijeme nema ugrožavanja optimalnih performansa pranja. Nadalje, zahvaljujući funkciji AutoDose moguće je smanjiti zagađenje okoliša. Ova funkcija otkriva optimalnu količinu deterdženta koja je potrebna za svako pranje kako bi se izbjegla prekomjerna konzumacija. Na taj način svako pranje čini ekonomičnijim i uklanja rizik od ostataka deterdženta na odjeći. Sa svakim pranjem štedi vam 30% deterdženta (4): uživajte do 26 savršenih pranja (5) bez nadopunjavanja deterdženta i omekšivača!

A što kad se odjeća nosila, ali ne treba pravo pranje?

SteamRefresh program koristi samo paru (umjesto desetak litara vode potrebnih za redovito pranje) i traje samo 20 minuta. Kako radi?

Perilica rublja stvara protok pare koji prodire u vlakna, uklanjajući neugodne mirise i nabore (6) na odjeći, s drastično smanjenom potrošnjom.

 

A vi, jeste li spremni smanjiti otpad i uvesti održivu udobnost u svoju rutinu?

Dobrodošli u Whirlpool, gdje ravnoteža života započinje kod kuće.

(1) Na temelju gubitka težine i vizualnog izgleda, s obzirom na uobičajeno voće i povrće. Interno testiranje.

(2) Testirano na ciklusu Eco 40-60 sa i bez WaterSave i 6TH SENSE.

(3) Ispitano s pamučnom odjećom na ECO 40-60 i ciklusom Pamuk na 40°, s i bez 6TH SENSE tehnologije, ušteda ovisi o korištenom ciklusu i vrsti opterećenja. Vrijedi samo za modele s A energetskim razredom.

(4)  Usporedba s preporučenom dozom najprodavanijih (koncentriranih) tekućih deterdženata

(5) Pomoću spremnika s tekućim deterdžentom nosivosti 5 kg (normativni Cotton load prema normi IEC 60456) i koncentracije deterdženta 4X (sredina 20 < ml < 35)

(6) Rezultati mogu varirati ovisno o uvjetima tkanina.

Povezana tehnologija:
Tehnologija SteamRefresh perilice rublja
Uštedite vodu, vrijeme i energiju tehnologijom SteamRefresh koja regenerira svježinu vaše odjeće izbjegavajući nepotrebno pranje. S manje od dvije čaše vode i za samo 20 minuta.
Otkrijte više
Povezana tehnologija:
Tehnologija SteamRefresh perilice rublja
Uštedite vodu, vrijeme i energiju tehnologijom SteamRefresh koja regenerira svježinu vaše odjeće izbjegavajući nepotrebno pranje. S manje od dvije čaše vode i za samo 20 minuta.
Otkrijte više