Aranžmani od suhog cvijeća: drevna cvjetna umjetnost ponovno rođena kao DIY metoda protiv stresa

Članak u: Lifestyle - svibnja 2022
  • Kopiraj link u međuspremnik
Žena stavlja na zid sliku od suhog cvijeća u drvenom okviru.
Povezana tehnologija:
CrispFry tehnologija mikrovalnih pećnica
Otkrijte više

Vrijeme čitanja: 3 Minute

Svestrani i privlačni, aranžmani od suhog cvijeća su jedinstven i poseban element među beskrajnim prijedlozima suvremenog ukrašavanja kuće. Zašto? Jer su lijepi za gledanje i izuzetno opuštajući za napraviti!

Iz vrta ili s terase, ljepota i spokoj za vas i vaš dom

Odabir suhog cvijeća i smišljanje najprikladnijih kombinacija kreativna je, mirna i duboko umirujuća aktivnost. Gdje započeti?

Za ovu vrstu aranžmana možete koristiti cvijeće koje ste uzgajali u vrtu ili na terasi: biti će to pravo zadovoljstvo da ih držite duže (i divite im se!).
Niste uspješni u uzgoju biljaka? Ne brinite: sve što trebate je da se primite već osušenih materijala i oslobodite svoju kreativnost u kombiniranju cvijeća, grančica i lišća.

U skladu s prirodom, u skladu s mjestom na kojem živite

U oba slučaja, vježbanje ove osjetljive umjetnosti održat će vas više povezanim s prirodom i u skladu s prostorima u vašem domu. Dizajniranje suhog cvjetnog aranžmana, za oživljavanje čak i najskrivenih kutova vašeg doma, pružit će vam radost, opuštanje i zadovoljstvo.

Zlatno pravilo stila? Odaberite cvijeće u nježnim, neutralnim tonovima. Ili, s druge strane, ako želite impresionirati i postići wow efekt, odlučite se za nijanse boja sobe u koju ćete postaviti aranžman.
 

Ne samo cvijeće, čak su i artičoke dobrodošle!

Tko među nama nikada nije doživio uzbuđenje sušenja ruže između stranica knjige? Ruže i hortenzije još uvijek su među velikim protagonistima sušenih cvjetnih aranžmana.
Međutim, egzotičnije i neobičnije biljke nedavno su se pojavili u najkreativnijim buketima. Nekoliko primjera? Cvjetovi pamuka i eukaliptus.

Također je vrlo moderno uključiti mirisno bilje u aranžmane, koji zadržavaju svoj miris čak i kad se osuše. Nadalje, možete koristiti citrusne plodove i, ako ste raspoloženi za eksperimentiranje, čak i osušene lijepe artičoke.

Uokvirimo prirodu slikama od osušenog cvijeća!

Ako tražite nešto kreativnije, možete sušiti cvijeće i stavljati ga u okvir. Ovakve slike dodaju izvrsnu atmosferu u prostorije, a njihova izrada je sjajan način da provedemo opuštajuće popodne.

Tradicionalno, ova djela se izrađuju pričvršćivanjem cvijeća (ali i lišća i pojedinačnih latica) na podlogu čvrstog kartona, rižinog papira ili tkanine koja će se staviti u okvir.
Također možete koristiti jedinstvene prozirne staklene okvire za raspoređivanje cvijeća i lišća. Kada se završe i objese na zid, činit će se kao da kompozicija lebdi, puneći sobu prekrasnom lakoćom!

Staklenka puna cvijeća ili usamljena grana koja dominira vazom?

Jeste li ikad razmišljali o ukrašavanju svoje kupaonice postavljanjem malih staklenki napunjenih laticama, grančicama, cvijećem ili suhim pupoljcima na police?

To je lako učiniti, ali učinak je zaista upečatljiv.
Ili pokušajte organizirati nekoliko grana cvjetova pamuka u velikoj prozirnoj vazi: bitan, ali vrlo elegantan sastav za postaviti i vrlo ugodan za kreiranje. Ustvari, odabir oblika i podešavanje duljine grana može se činiti trivijalnom aktivnošću, ali, naprotiv, duboko je opuštajuće i zadovoljavajuće.

Viseći vijenci: zimzelena varijanta koju ne možemo zaboraviti

Da li vas crnogorični vijenci na vratima odmah podsjete na Božić? Doista, odmah izazivaju svečanu atmosferu. Danas su, međutim, trend ukrašavanja kuće koji prati svaki trenutak u godini.

Imate li ideju za moderni vijenac? Bobicama, češerima i jelinim granama dodajte (ili ih zamijenite) elemente kao što su sušeni citrusni plodovi, listovi kukuruza ili cvijeće ili pak  pokušajte napraviti vijenac od cvijeća i lišća s žarkim bojama... možda čak i u duginim bojama!

Uređivanje nekoliko ručno rađenih kreacija od suhog cvijeća kod kuće omogućuje vam da posvetite neko vrijeme za kreativno poboljšanje svog životnog prostora dodirom maštovitog dizajna.

Jeste li spremni sastaviti nove bukete uz toplu smirenost?

Dobrodošli u Whirlpool, gdje ravnoteža života započinje kod kuće.

Povezana tehnologija:
CrispFry tehnologija mikrovalnih pećnica
CrispFry funkcija je jedinstven način uživanja u hrskavoj prženoj hrani s malo ili nimalo ulja. Čini hranu ukusnom i zdravom, a kreativan je način sušenja cvijeća!
Otkrijte više
Povezana tehnologija:
CrispFry tehnologija mikrovalnih pećnica
CrispFry funkcija je jedinstven način uživanja u hrskavoj prženoj hrani s malo ili nimalo ulja. Čini hranu ukusnom i zdravom, a kreativan je način sušenja cvijeća!
Otkrijte više