Zelene oaze u domu kako bi se dašak prirode držao u blizini

Članak u: Lifestyle - svibnja 2022
  • Kopiraj link u međuspremnik
Žena u dugoj lanenoj haljini drži jednu od mnogih svojih biljki.
Povezana tehnologija:
FlexiSide tehnologija indukcijskih ploča
Otkrijte više

Vrijeme čitanja: 2 Minute

Promatranje biljaka donosi nam spokoj, a briga o njima ispunjava nas zadovoljstvom: biljke su vrijedan resurs za postizanje ravnoteže privatnog života. Njihova prisutnost je dobra za nas i daje ljepotu i osobnost kutovima, balkonima i sobama našeg doma. Evo nekoliko zelenih trendova za vaše kućanstvo, s nekim neobičnim idejama.

Unutarnji vrtovi: zadovoljstvo uzgoja dobre hrane

Sve više i više ljudi postaje zainteresirano za uzgoj biljaka koje dobro izgledaju i dobrog su okusa, na prozorima, balkonima i u sobama unutar svojih domova.
Ako imate prozore izložene svjetlu više sati dnevno, možete uzgajati čili papričice i salatu, koje pokazuje svoje prekrasno, ukrasno zeleno lišće u loncima. S druge strane, ako nemate dovoljno svjetla, možete koristiti jedinstvene, lako dostupne svjetiljke.

Hidroponija: kad biljke rastu bez zemlje

Hidroponija nije samo trend, već i prirodna tehnika uzgoja koja se može koristiti i za ukrasne i jestive biljke. Hidroponija ne koristi zemlju, ali korijeni rastu na glinenoj, slamnatoj ili vlaknastoj podlozi ili su uronjeni izravno u vodu obogaćenu hranjivim tvarima. Moderna hidroponija često se oslanja na lonce, svjetla i posebnu tehnologiju. Ipak, biljke poput Anthuriuma (Flamingov cvijet), lako se mogu uzgajati upotrebom jednostavne DIY hidroponijske metode: efekt korijena u staklenoj vazi je vrlo impresivan.

Džungla u kući: zeleni prostori u domu

Džungla u zatvorenom prostoju jedan je od fascinantnih trendova kućnih biljaka jer daje bujan te istinski luksuzan izgled prostoriji. Možete stvoriti inspirirajuće kućno okruženje grupirajući mnoge biljke u loncima različitih veličina i igrajući se s loncima koji vise sa zidova i stropa. Glavna stvar koju trebate učiniti ako želite slijediti ovaj slikoviti stil je odabir biljaka koje su najprikladnije za svjetlo u sobi.

Zeleni zid: malo neočekivane prirode

Zid (ili dio zida) na kojem biljke rastu uvijek je iznenađujuć. Neki to rade sami i montiraju niz polica na kojima se mogu smjestiti lonci, drugi biraju sadnice koje se mogu slagati, a neki koriste savjete specijalnih vrtlara. Ljepota zelenog zida je u tome što stavlja malo vegetacije tamo gdje to ne biste očekivali. Rezultat je izvanredan i vrlo opuštajući.

Unutarnji zen vrt: ideja iz Japana za ponovno povezivanje sa sobom

Zen vrt? Također izgleda sjajno u zatvorenom prostoru i savršen je za podrum ili za stvaranje određenog ugođaja, možda za promatranje tijekom meditacije. Pijesak, stijena, šljunak, biljke i ostali elementi koji čine vrt u japanskoj tradiciji imaju povoljno značenje i zaštitnu funkciju. Promatranje zen vrta uklanja misli iz uma i ispunjava ga spokojem.

Jeste li spremni pozdraviti smaragdnu ljepotu biljaka i ispuniti svoj dom spokojom?


Dobrodošli u Whirlpool, gdje ravnoteža života započinje kod kuće.

Povezana tehnologija:
FlexiSide tehnologija indukcijskih ploča
Postavite onoliko lonaca koliko želite na samo jednom prostoru! FlexiSide kombinira zone kuhanja za maksimalnu fleksibilnost, dok kod kuće slobodno raspoređujete biljke u zelene oaze.
Otkrijte više
Povezana tehnologija:
FlexiSide tehnologija indukcijskih ploča
Postavite onoliko lonaca koliko želite na samo jednom prostoru! FlexiSide kombinira zone kuhanja za maksimalnu fleksibilnost, dok kod kuće slobodno raspoređujete biljke u zelene oaze.
Otkrijte više