Pozitivno razmišljanje: Pretvaranje negativnih misli u pozitivne ima ogroman utjecaj na naše zdravlje.

Članak u: Vrijeme za mene - siječnja 2023
  • Kopiraj link u međuspremnik
Crnokosi muškarac s naočalama opušteno leži na kauču, vidno je dobre volje i gleda u daljinu. On je svoje negativne misli pretvorio u pozitivne i sada se opušta i uživa u danu.
Povezana tehnologija:
NaturalDry tehnologija perilica posuđa
Otkrijte više

Vrijeme čitanja: 2 Minute

Jeste li ikad razmišljali o činjenici da način na koji razmišljate o svom životu uvelike utječe na vaš životni stil i na vaše zdravlje? Nekoliko studija pokazalo je da pozitivno razmišljanje ima izravne učinke na učinkovito upravljanje stresom, ali važno je imati na umu da pozitivno razmišljanje ne znači ignoriranje manje ugodnih životnih situacija, naprotiv, to znači biti u mogućnosti pristupiti čak i najtežim zadacima s proaktivnijom i produktivnijom perspektivom.

Pozitivno razmišljanje započinje dijalogom sa samim sobom

Unutarnji dijalog je tok neprekidnih misli koje nam neprestano cirkuliraju u glavi. Misli spontano poprimaju pozitivnu ili negativnu konotaciju, određujući je li način na koji gledamo svijet optimističniji ili pesimističniji.

Imati pozitivnu viziju omogućuje nam da bolje upravljamo stresnim situacijama koje svi stalno doživljavamo u svakodnevnom životu, na taj način smanjujemo negativne učinke koje stres proizvodi za naše zdravlje.

Postoji nekoliko tehnika kako pretvoriti negativne misli u pozitivne

  1.  Identificirajte područja svog života koja želite promijeniti. Bilo da se radi o poslu, privatnim ili profesionalnim odnosima ili vašim prostorima, identificirajte gdje ste skloni akumuliranju negativnih misli i počnite vježbati pozitivno razmišljanje počevši od tamo.
  2. Zaustavite se tijekom dana kako biste promotrili kako ste i možete li promijeniti način na koji gledate ili opažate negativnu situaciju.
  3. Smijte se. Ponekad se, posebno u trenucima napetosti ili umora, spriječavamo nasmijati, iako je to vrlo dobro za naš živčani sustav, također i poboljšava percepciju onoga što imamo oko sebe.
  4. Okružite se ljudima s pozitivnim stavom koji mogu dati korisne savjete i podršku u složenijim trenucima.
  5. Vježbajte pozitivan razgovor sa samim sobom ili osigurajte da čak i kontinuirani unutarnji dijalog sve više poprimi pozitivnu konotaciju i trenirajte ga iz dana u dan, kako biste sve više i više poboljšali ovu vještinu.

Ako ste po prirodi pretežno negativnog stava, nemojte očekivati ​​da će se stvari poboljšati preko noći, ali dajte si vremena za vježbanje kako biste poboljšali i način na koji gledate svijet i svoje prihvaćanje sebe. Optimističnije stanje duha pomoći će u upravljanju svakodnevnog života na konstruktivniji način, donoseći različite koristi i vašem općem stanju zdravlja.

Dobrodošli u Whirlpool, gdje ravnoteža života započinje kod kuće.

Članak napisala za Whirlpool Federica Caronna, Vinyasa i učiteljica Yin joge, Somatic Competence® učiteljica joge

 

Povezana tehnologija:
NaturalDry tehnologija perilica posuđa
NaturalDry tehnologija omogućuje vam da pozitivno razmišljate o vremenu za vas, zahvaljujući automatskom otvaranju vrata na kraju programa, osiguravajući bolje i prirodnije sušenje.
Otkrijte više
Povezana tehnologija:
NaturalDry tehnologija perilica posuđa
NaturalDry tehnologija omogućuje vam da pozitivno razmišljate o vremenu za vas, zahvaljujući automatskom otvaranju vrata na kraju programa, osiguravajući bolje i prirodnije sušenje.
Otkrijte više