Kombinirani hladnjaci

 • Q: Kako sačuvati hranu za vrijeme prekida struje?

  A:

  Nestane li struje u kući, duljina vremena tijekom kojeg će zamrzivač ostati hladan varira. Pun zamrzivač ostaje dulje hladan od zamrzivača koji je djelomično pun, a zamrzivač s mesom ostat će dulje hladniji od zamrzivača s već skuhanim obrocima. Kako biste sačuvali hladnu temperaturu što dulje, držite vrata zatvorena. Ako zamrzivač nije pun, novinama omotajte proizvod kako biste ga izolirali, ali sjetite se ukloniti ga kad se struja vrati. Kada se struja vrati, savjetujemo Vam da očistite unutrašnjost hladnjaka i zamrzivača.

 • Q: Što je Total No Frost hladnjak ili zamrzivač?

  A:

  Total No Frost uklanja led iz hladnjaka i zamrzivača puhanjem hladnog zraka oko njih kako bi smanjio vlažnost. Pakiranja hrane se "ne lijepe", etikete na hrani ostaju jasno vidljive, a prostor za pohranjivanje ne gubi se uslijed gomilanja leda. Odmrzavanje nije nikad ili gotovo nikad potrebno.

 • Q: Zamrzivač se mora odmrzavati češće nego što piše u priručniku. Zašto?

  A:

  Brtva na vratima je možda istrošena. Pri zatvaranju vrata s umetnutim komadom papira između brtve i zamrzivača, taj papir ne biste trebali moći lako ukloniti.

 • Q: Postoje različite razine potrošnje energije. Što je najbolji izbor?

  A:

  A i A+ su najniže potrošnje energije te najbolje za okoliš i Vaš novčanik.

 • Q: Kako se mogu riješti neugodnih mirisa u svom hladnjaku?

  A:

  Očistite unutrašnjost blagim deterdžentom za čišćenje.

 • Q: Koliko slobodnog prostora treba ostaviti oko hladnjaka?

  A:

  Za samostojeće hladnjake trebali biste ostaviti 5 cm na vrhu i 10 cm iza uređaja. To će omogućiti slobodno otpuštanje topline i smanjiti potrošnju energije. Prostor koji je potreban za ugradbene uređaje naveden je u specifikaciji.

 • Q: Koji je najbolji način za čišćenje hladnjaka?

  A:

  Očistite i odjeljak hladnjaka i odjeljak zamrzivača otprilike jednom mjesečno kako biste spriječili taloženje mirisa. Eventualno prolivenu tekućinu odmah obrišite. Ugasite hladnjak ili ga isključite iz struje. Uklonite sve unutarnje dijelove, poput polica, crispersa itd. Temeljito ga ručno operite, isperite te osušite dijelove koji se mogu izvaditi i unutrašnje površine, rabeći čistu spužvu ili meku krpu i blagi deterdžent u toploj vodi. Nemojte upotrijebiti abrazivna ili gruba sredstva za čišćenje poput sprejeva za prozore, sredstva za čišćenje, zapaljivih tekućina, voskova za čišćenje, koncentriranih deterdženata, izbjeljivača ili sredstava za čišćenje koja sadrže proizvode od nafte na plastičnim dijelovima unutrašnjosti te ulošcima na vratima ili brtvama. Nemojte rabiti papirnate ručnike, jastučiće za čišćenje i druga gruba sredstva za čišćenje. Ona mogu ogrebati ili oštetiti materijale. Kako biste uklonili mirise, unutarnje zidove možete oprati mješavinom tople vode i soda-bikarbone (2 velike žlice na 1 qt (26 g na 95 L) vode). Vanjske dijelove od nehrđajućeg čelika i obojenih metala operite čistom spužvom ili mekom krpom i blagim deterdžentom u toploj vodi. Nemojte rabiti abrazivna i gruba sredstva za čišćenje. Temeljito osušite mekom krpom. Za dodatnu zaštitu protiv oštećenja vanjskih metalnih obojenih dijelova, nanesite vosak za uređaje čistom, mekom krpom. Nemojte voskom premazivati plastične dijelove.

 • Q: Koja bi trebala biti temperatura u hladnjaku i zamrzivaču?

  A:

  Preferira se temperatura od 3°C do 4°C, s gornjim i donjim granicama od 0°C do 7°C. Na 7°C hrana će se brže kvariti.

 • Q: Mogu li se vrata preinačiti u Slimline (45,8cm) hladnjak zamrzivača ispod pulta?

  A:

  Niti jedna od ovih vrsta uređaja ne može preinačiti svoja vrata. Odgovarajući hladanjaci i zamrzivači imaju svoja vrata pozicionirana na način da se otvaraju u sredini.